Øget sikkerhed ved tyveri på vej

Den kommende udgave af iOS-softwaren indeholder en mulighed for at alle brugere kan ‘slå deres enhed ihjel’ via nettet, hvis uheldet skulle være ude og enheden f.eks. blev stjålet. Der er tale om funktionen ‘Activation Lock’ som vil blive integreret i Apple’s iCloud tjeneste.

Android-styresystemet kan få en lignende feature gennem den kommende ‘Android Device Manager‘.

Hvad betyder det?
Personligt synes jeg at det er en interessant udvikling, da det kunne påvirke antallet af tyverier på sigt. Ifølge myndighederene i USA blev der i 2012 stjålet over 1,6 mio. smartphones i staterne alene. Hvis tyvene finder ud af at de ikke kan bruge enhederne efterfølgende, kan det være at de dyre enheder bliver mindre eftertragtede på det sorte marked.

Måske ikke relevant for arbejds-iPads?
Mange firmaer der har udleveret iPads til deres medarbejdere, har dog forbudt den enkelte medarbejder at bruge iCloud fordi datasikkerheden i cloud-tjenester er underlagt sikkerhedsreglerne i det land hvor serveren befinder sig. Da iCloud (ligesom Dropbox, Google Drive, Amazon og lignende) bliver opbevaret på amerikanske servere, kan f.eks. danske virksomheder have svært at kontrollere hvor deres data befinder sig – og hvem der har adgang til det.
Det er dog allerede muligt via såkaldte MDM software, at den enkelte virksomhed kan lave en lignende ‘dødsstråle’-tjeneste for deres medarbejdere. Spørg evt. din it-afdeling hvordan du er stillet hvis din iPad skulle bortkomme.

Amerikanerne tester funktionerne nu
Myndighederne i New York og San Francisko er ved at teste sikkerheden ved disse funktionerne samt vurderer hvordan det ville fungere i praksis. Læs mere om det her.

One thought on “Øget sikkerhed ved tyveri på vej

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.