Todoist holder mine huskelister opdaterede – også på iPad

Der findes hundredevis af huskeliste apps. Todoist er min favorit fordi den er gratis og fordi den synkroniserer på alle platforme (både mobile enheder, computere og programmer som Outlook og Chrome). I dette indlæg kan du høre mine erfaringer.

Uanset om du bruger din iPad til arbejde eller privat, er en god huskeliste-app altid en god ide til at holde styr på projektopgaver, daglige gøremål eller lignende.

Behovet for lister til alt – ‘Getting Things Done’
Man kunne lave et helt opslag om måden at strukturere arbejdet på. ‘GTD‘ er en af de mest populære metoder – blandt andet fordi den er dejlig simpel. Folk har dog en tendens til at tænke lidt for meget på teknologi ift. behov og metode, men GTD er faktisk oprindeligt tænkt analogt med fysiske arkivsystemer osv.
Det skal dog siges at ift. GTD, når jeg aldrig ‘inbox-zero’, men mere bruger tilgangen omkring at hurtige opgaver bør udføres med det samme.

Tilbage til app-anbefalingen
Apples egen Påmindelser-app er god fordi alle har den installeret, den fungerer sammen med Siri og i løbet af de seneste år er den blevet opdateret til også at understøtte tids- og lokationsbestemte notifikationer. Det vil sige at du kan blive mindet om at købe æg næste gang du er ‘i nærheden af supermarkedet’. Det er smart og hvis jeg levede i en ren Apple-verden, ville det nok være fint eftersom den synkroniserer via iCloud til iPhone og Mac også. Du kan faktisk bruge den via en browser også.

Men hvad med ‘blandede setup’ med både Windows, iOS osv.?
Som jeg tidligere har skrevet om, er min primære arbejdshest en Windows-computer fordi mit arbejde (ligesom mange andre organisationer) er lænkede til Microsofts Office og AD-rettighedsstyring. Derfor har jeg brug for en huskeliste, der virker på tværs af alle disse platforme. Efter mange forsøg bruger jeg i dag Todoist.

Hvordan er Todoist anderledes?
Todoist er ligesom Apple’s Påmindelser-app gratis (de har dog en betalingsversion med flere funktioner, men det har aldrig været nødvendigt for mig). Todoist findes på ALLE platforme og endda i programmer som Outlook, Gmail og Chrome-browseren via plugins.

Det vil sige at uanset hvor du får en ide eller hvor du skal udføre noget, er dine lister altid opdaterede via internettet. Den gratis version har også mulighed for at have forskellige emner, og lister med underlister til f.eks. forskellige projekter (i forskellige farver) og ret vigtigt – mulighed for at vælge deadlines samt søge i opgaverne.

Har du andre favoritter, eller tips til produktivitet vil jeg gerne høre fra dig 🙂

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.