Hvorfor denne blog?

Mange ledere og medarbejdere i både den private og den offentlige sektor får i dag udleveret iPads til brug i deres arbejde, men ofte glemmer arbejdsgiveren at give en guide med omkring, hvordan man får mest ud af sit nye arbejdsredskab. Og en strategi for at arbejde mere fleksibelt via en tablet mangler også alt for mange steder. Resultatet er at medarbejderen ender med bare at tjekke lidt mails på den nye ’enhed’.

Hvilke apps og arbejdsprocesser, der virker bedst i din hverdag, kan ingen selvfølgelig vide bedre end dig, men med udgangspunkt i en typisk kontorarbejdsplads har jeg her på siderne samlet nogle gode apps og anbefalinger til arbejdet på en moderne arbejdsplads.
Jeg mener at jeg kan give nogle gode perspektiver på denne diskussion, med min baggrundsviden omkring teknologi (faglig erfaring og interesse),  organisationsteori og strategi (via min uddannelse og erhvervserfaring).  Jeg vil derfor ikke fokusere så meget på megapixel og skærmstørrelser, men mere på de større virksomhedsperspektiver samt daglig brug af mobil teknologi. Og bloggen er ment som 2-vejs vidensdeling, så du er altid meget velkommen til at kommentere eller spørge til det jeg skriver.

Der er naturligvis tale om generelle anbefalinger fra mig, og ikke en officiel udmelding fra min arbejdsgiver, Statens It.
Dog tjener bloggen samfundet – læs her hvordan.

Tablets er en ny produktkategori….
Jeg syntes det er vigtigt at pointere, at en tablet hverken er en lettere pc eller en forstørret telefon. Jeg møder megen forvirring omkring dette.

En iPad er beregnet til at være nem at have med overalt, give nem adgang til nettet/mail og til at have en lang batteritid. Og så er det f.eks. meget bedre at læse lange dokumenter og rapporter på en iPad end på både traditionelle pc’er og mobiltelefoner. Hvis dit arbejde indeholder læsning af meget tekst eller mange præsentationer, kan en iPad derfor spare både dig og miljøet for en masse print. Vil du derimod gerne arbejde med avanceret redigering i form af tekstbehandling i skabeloner eller pivot-tabeller, vil din brugeroplevelse sandsynligvis være bedre på en pc (eller en Mac).

Vigtigt: Hvis du arbejder med virksomhedsfølsomme oplysninger, bør du være opmærksom på, hvad du sender til servere i udlandet – f.eks. fraråder nogle firmaer deres medarbejdere at bruge Apples online iCloud-backup, fordi de gemmer dine data på deres amerikanske servere. Lignende problematik er tilfældet for andre cloud-apps som f.eks. Dropbox og Google Drive. Dette reducerer selvfølgelig funktionaliteten i nogle apps, og derfor må du vurdere hvad der giver mening for dig og din virksomhed.
Er du i tvivl, så spørg jeres lokale it-afdeling hvordan du skal bruge din iPad.

Spørg mig om noget
Du er velkommen til at spørge eller kommentere under hvert indlæg – og har du et generelt spørgsmål, kan du skrive det herunder – så laver jeg evt. et indlæg med et svar.

One thought on “Hvorfor denne blog?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.